Só-liszt gyurma recept

Megosztom veletek, én hogy készítem a só-liszt gyurmát, hátha kedvet kaptok. Javaslom kezdjetek bele, nagyon gyorsan összegyúrható ez a teljesen természetes játékalapanyag. Ha kíváncsi vagy, írtam arról is, hogy miért fontos a gyurmázás ebben a korban.

Hozzávalók:
0,5 kg liszt
0,25 kg só
víz
1 evőkanál olaj
ételfesték paszta

Elkészítés:
A sót beáztatom pár percre kb 3 dl vízbe. A lisztet egy tálba teszem és hozzákanalazom a sót a vízből, majd lassan adagolom hozzá apránként a vizet. Közben hozzáöntöm az egy evőkanál olajat is. Összegyúrom, mindig annyi vizet teszek hozzá, hogy a végén egy nem ragadós, de homogén tésztát kapjak. Az ételfestéket hozzá lehet adni utólag is, de az elején is belerakhatjátok, ha csak egy színnel akartok dolgozni. Ha nincs otthon paszta állagú ételfesték, akkor folyékonnyal is lehet dolgozni, de akkor a víz előtt kell hozzáadni. Illetve szoktam temperával is színezni, olyan gyerekeknek, akik biztosan nem kóstolgatják meg a gyurmát. A természetes alapú festékeket is kipróbálhatjátok, mint a lila káposzta leve, sáfrány, stb. Fahéjat belerakva akár kellemes illatúvá is varázsolhatjátok.

Ha kicsivel több időtök van, akkor érdemes lehet megpróbálkozni a főzött gyurmával, ami jóval közelebb áll a kerekskedelmi forgalomban kapható gyurmákhoz.